Yrittäjän vapaus

Yrittäjän vapaus

Kaikilla on varmasti jonkinlainen mielikuva siitä miltä yrittäjyys näyttää omasta näkökulmasta. Itse en osannut aluksi nähdä yrittäjyyttä vapautena, sillä oma käsitykseni yrittäjyydestä oli jatkuva puurtaminen ilman lomia. Mitä vapautta se muka olisi? Kammottava ajatus, musta ei tule ikinä yrittäjää!

Yrittäjä päättää itse omasta työstään

Ajan myötä, palkkatöissä uuvuttuani, itseeni tutustuttuani, aloin yrittäjäksi - yksin. Alusta asti mulle oli selvää mikä mulle on tärkeää ja, että se saattaa kuitenkin muuttua matkan varrella. (Näistä omista arvoistani puhun tämän viikon Avara mieli podcast jaksossa 46. Yrittäjän vapaus - Miten Human Design siihen liittyy?)

Kun siirryin palkka töistä koko päiväiseksi yrittäjäksi, isoin kasvun paikka oli työaika. Mun ei tarvitse toimia niinkuin olen viimeiset 15 vuotta toiminut, vaikka se siltä tuntuisi. Mun ei ole mikään pakko tehdä töitä edes 7,5h putkeen tai edes niin paljoa per päivä, vaan voin tehdä just ihan niinkuin satun haluamaan, just sillä tavalla mistä olen haaveillut ja just sillä tavalla mikä MULLE toimii! Sen kanssa oli todella tekemistä.

Nyt istun Costa Ricassa terassilla tätä kirjoittamassa, koska voin niin tehdä jos haluan, eikä sitä tarvitse kenellekään tai itselleni selitellä.

Toipuvalle suorittajalle työaika ja työtavat oli kuitenkin ihan oma lukunsa, syyllisyyden ja itsensä kuuntelun välillä seilaten. Kun se sisäinen orjapiiskuri = suorittaja on huolissaan mun pärjäämisestä ja yrityksen pärjäämisestä, mun sisäinen ääni taas muistuttaa, että se vanha tyyli ei just siksi ollut meille hyvä ja kestävä tapa.

Mulla on vapaus toimia intuitiivisesti ja omannäköisellä tavalla joka luo kestävän perustan mulle ja mun yritykselle.

Miksi itsetuntemus on tärkeää?

Tietääkseen mikä motivoi, tulee tietää mitä haluaa ja tietääkseen mitä haluaa on tunnettava itsensä.

Yrittäjän vapaus voi näyttää niin monenlaiselta kuin on yrittäjiä ja se on siinä tavallaan parasta. Etenkin kun sen todella sisäistää.

On vahvuus erottua joukosta ja tehdä asiat just sillä omannäköisellä tavalla. Mulle yrittäjän vapaus on nimenomaan sitä, että voin toteuttaa itseäni, omaa missiotani, omien arvojeni mukaisesti. Tavalla joka tulee multa luonnostaan, koska yrittäjyydessä (ja elämässä) on jo tarpeeksi ulkoista vastustusta sekä omat kasvunpaikkansa. Miksi siis menisin vastatuuleen jos myötätuuleen pääsee kulkemaan. Ja en nyt tarkoita sitä, että taikatempun lailla kaikki sujuisi ilman työtä ja elämä olisi täynnä yksisarvisia jne.

Tarkoitan, että on mahdollista helpottaa sitä polkua, tuntemalla itsensä paremmin = hyvin. Mennä myötätuuleen itselle kestävällä, omannäköisellä ja intutiivisella tavalla. Helpottaa vertailua ja nähdä oma uniikki potentiaali elämässä.


Jos haluat nähdä oman uniikin potenttiaalisi Human Designin kautta, voin auttaa sua siinä. Täältä löydät mun Human Design palvelut ja jos mikään niistä ei oikein istu sulle, laita viestiä ja muokataan niitä tarpeeseen.

Takaisin blogiin