Mitä on Human Design?

Mitä on Human Design?

Human Design tarjoaa elämän kartan tai eräänlaisen manuaalin, joka auttaa tiedostamaan ja hyväksymään itsensä kokonaisuutena, raitoineen ja täplineen. Se tavallaan antaa luvan olla ja elää mahdollisimman itselle sopivaa, omannäköistä ja autenttista elämää. Human Design pyrkii selittämään, millaisista energioista itse kukin meistä on ’rakennettu’ tullessamme maailmaan.

Se on hyvin käytännönläheinen järjestelmä joka antaa konkreettisia työkaluja havaita, huomata, oppia itsestään ja hyväksyä omat ominaisuudet, etenkin ne jotka eivät sovi yhteiskunnan asettamiin normeihin. Kokea itsensä hyväksytyksi sekä ymmärtää ihmisten erilaisuus.

Itselle Human Design antoi fiiliksen nähdyksi tulemisesta, kyvyn hyväksyä itseni syvemmin ja luvan olla just se kuka olen. Mulle se siis kolahti kovaa ja korkealta.

Kartta omasta desgnista lasketaan syntymäajan, kellonajan ja paikan perusteella. Sen voit tehdä itse myös esimerkiksi täällä. 

Human Design on pseudotiedettä ja se yhdistää I'Chingin, astrologian, kabbalan, hindu brahmin chakrajärjestelmän ja kvanttifysiikkaa. Menetelmän kehittäjä Ra Uru Hu, aiemmalta nimeltä Alan Krakower oli Kanadalainen ja toimi alun perin johtajana mainosalalla. Myöhemmin hän lähti Kanadasta ja muutti Ibizalle Välimerelle. Siellä hän joutui erikoisen mystisen kokemuksen valtaan vuonna 1987 ja kuuli sisällään äänen, joka kertoi hänelle kahdeksan päivän ja yön aikana Human Designista.

Seuraavat parikymmentä vuotta Ra Uru Hu kehitti menetelmäänsä ja kiersi opettamassa sitä, kunnes kuoli vuonna 2011. Hän perusti perheineen nettisivuston Jovian Archive pari vuotta ennen kuolemaansa. (Lähde.)

Näistä ja Human Designin historiasta en tosin itse ole kovin perillä, joten siitä en osaa sen enempää kertoa. Mulla on vahvasti kiinnostus ns. eteenpäin, eikä niinkään historiaan ja taustalla vaikuttaviin asioihin, niitä kuitenkaan yhtään vähättelemättä.

Jos kiinnostuit, voit kuunnella aiheesta lisää suomeksi Avara mieli podcastistä ja osallistumalla ilmaiselle Human Designin perusteet -minikurssille tästä.

Ota kuunteluun myös suomenkieliset Avara mieli podcast jaksot Human Designista:

18. Human Designin 5 energiatyyppiä | Human Design suomeksi

20. Miten tehdä itselle sopivia päätöksiä? | Human Design Auktoriteetit

22. Mikä on sun "rooli" täällä pallolla? | Human Design Profiilin linjat

23. Vertailusssa Astrologia ja Human Design | Vieraana Astrologi Veera Laine

24. Kaikki mitä tarvitset on strategia ja auktoriteetti! | Human Design perusteet

25. Human Design tosielämässä | Vieraana Marinka Essel

26. Energiat meidän kehossa ja mielessä | Human Design kehokartan keskukset

32. Mihin Human Design vastaa? Mihin sitä voi hyödyntää? | Human Design suomeksi

33. Miten huomata Sacraalin reaktio? | Generaattori ja Manifesting Generaattori | Human Design suomeksi

35. Miten Projektori tunnistaa itselleen sopivat ihmiset? | Human Design suomeksi

39. Tavoite tunne sekä epä minä -teema | Human Design suomeksi

41. Human Design vanhemmuuden tukena | Lapsen uni ja lepo

Katso loput Avara mieli podcast jaksot esim. Spotify, Google Podcast tai Apple Podcast.

 

Oma Human Design kehokarttani näyttää koko komeudessaan tältä:

Human Design kehokartta mandala

Kun lataat oman karttasi netistä se näyttää enemmän tältä (alla), vaikkakin ulkonäkö voi hieman vaihdella riippuen sivustosta. Saadaksesi oman Human Design kehokartan tarvitset tarkan syntymäpäivän, syntymä kellon ajan ja -paikan (esim. Sairaalan jossa synnyit).

Human Design kehokartta Tiina Miinalainen

Takaisin blogiin