Human Design Energiakeskukset työelämässä

Human Design Energiakeskukset työelämässä

Viime blogissa ja podcast jaksossa puhuttiin energiatyypeistä työelässä. Tällä kertaa haluan kertoa jälleen podcastin (kuuntele täältä) ja blogin muodossa Human Design kehokartan energiakeskuksista ja siitä miten niiden teemat voivat vaikuttaa työelämässä omalla kohdalla tai asiakastyössä.

Podcastissa käsittelen teemoja laajemmin vaikka sekin on vain pinta raapaisu. Jakson voit kuitenkin kuunnella täältä. Blogiin päätin koota lyhyen koosteen ihan pää pointeista, joten ne voit lukea alta.

Jos kuitenkin innostut aiheesta ja haluat syventyä Human Designiin ihan kunnolla, seuraava syvällinen Human Design koulutus alkaa syyskuussa 2023 - koulutukseen voit tutustua ja ilmoittautua täällä!

 

Mitkä teemat ja keskukset sinä tunnistat itsessäsi tai työympäristössäsi parhaiten? Pää-, mieli-, kurkku-, identiteetti-, ego/sydän-, sacraali-, intuitio-, tunne- vai juurikeskus?

 

Nostan jokaisen energiakeskuksen teemoja yleisesti ja sen aktiivisesta että avoimesta energiasta yhden ydin vahvuuden. On kuitenkin hyvä muistaa, että vahvuudet tulevat näkyviin silloin kun olemme tasapainossa itsemme kanssa (perustarpeet ovat kunnossa). Ja kaikki asiat kehokartalla vaikuttavat kaikkeen sekä elämä sen ulkopuolella.

 

Pää/kruunukeskus luo mentaalista painetta löytää vastauksia sen kysymyksiin.

 • Aktiivinen/värillinen: Kyky tarttua oleellisiin kysymyksiin ja ideoihin.
 • Avoin/valkoinen: Kyky ideoida loputtomasta sekä kyky esittää kysymyksiä joita toisella ei tulisi edes mieleen.

 

Mielikeskus etsii vastauksia ja prosessoi pääkeskuksen tuomaa painetta sekä tarvetta löytää vastauksia.

 • Aktiivinen/värillinen: Kyky prioirisoida - tarttua oleellisiin kysymyksiin, nähdä mihin voi tai kannattaa vastata. Tarve ruokkia mieltään ja löytää itselleen miellyttäviä näkökulmia.
 • Avoin/valkoinen: Kyky avartaa toisen mieltä ja nähdä paljon mahdollisuuksia.

 

Kurkkukeskus ilmaisee kaiken energian muista keskuksista ulkoiseen fyysiseen maailmaan. Puheen, laulun, taiteen tekstin jne. kautta.

 • Aktiivinen/värillinen: Kyky puhua ja ilmaista itseään johdonmukaisesta.
 • Avoin/valkoinen: Kyky nostaa hetkeen ja pöydälle vaiettuja asioita ja koskettaa omalla ilmaisullaan.

Identiteettikeskus on meidän sielun koti. Se antaa meille käsityksen itsestämme ja tavastamme olla ja elää omaa totuuttamme.

 • Aktiivinen/värillinen: Identiteetti jonka oma suunnan löytämiseen voi luottaa. Kyky johdattaa ihmisiä. Ymmärtää kuitenkin ettei tämä ole kaikkien polku.
 • Avoin/valkoinen: Kyky ymmärtää erilaisuutta ja ihmisyyttä syvällisellä tasolla. Millaista on olla tämä toinen henkilö. 

 

Human Design kehokartta

 

 

Ego / sydänkeskuksessa asuu tahdonvoima. Siellä asuu mm. motivaatio; meitä eteenpäin vievä voima sekä omanarvontunto.

 • Aktiivinen/värillinen: Kun tekee jotain puhtaasti omasta halusta ja sydämestä käsin, saavuttaa sen varmasti. Antaa muille vanhaa omanarvontuntoa ja kykyä haluta asioita elämässä.
 • Avoin/valkoinen: Ymmärtää syvästi mikä tekee arvokkaaksi ja voi johdattaa huijaus-syndrooman, rahan ja omanarvontunteen äärellä, koska on itsekkin kulkenut sen kanssa.

 

Sacraalikeskuksessa on puhdasta kehollista energiaa. Tässä keskuksessa asuu mm. nautinto, hetkessä eläminen, kehollinen ilmaisu ja yhteys kehoon.

 • Aktiivinen/värillinen: Vahva kehotietoisuus - kyky opastaa toiset kehon viisauden äärelle. (Erityisesti toiset aktiiviset sacraalit) Ymmärtää ettei kaikilla ole niin paljon energiaa kuin itsellä.
 • Avoin/valkoinen: Opettelee energian käyttöä ja voi auttaa siinä myös muita. Miten tehdä asiat tuhlaamatta energia - vähemmän on enemmän.

 

Tunnekeskus kokee ja tuntee tunteemme. Siellä asuvat tunteet, niiden viestit sekä koko tunne skaala. Tunteet suhteessa itseemme ja muihin.

 • Aktiivinen/värillinen: Tunteet tuovat itselle selkeyttä, mutta ymmärtää ettei se toimi kaikilla samalla tavalla.
 • Avoin/valkoinen: Osaa sanoitta toisten tunteita ja traumoja. Näkee ja tuntee toisen tunteet.

 

Juurikeskus on puhdasta polttoainetta, painetta tehdä/saada aikaiseksi. Siellä on meidän vireystilamme, hyvässä ja pahassa.

 • Aktiivinen/värillinen: Vahva paineensietokyky ja on parhaimmilla lähellä deadlineja. Ei kuitenkaan odota tämän toimivan muilla.
 • Avoin/valkoinen: Tunistaa muiden ihmisten vireystilan, osaa sanoittaa sitä ja tietää yleensä paljon palautumisesta ja sen eri keinoista. Ymmärtää myös etteivät kaikki koe samoin.

 

Intuitiokeskuksessa asuu vaistot, intuitio sekä pelot. Se on vastuussa meidän selviytymisestä ja tietää mikä on meille hyväksi ja mikä ei.

 • Aktiivinen/värillinen: Tietää mikä on itselle hyväksi ja mikä ei. Ymmärtää kuitenkin ettei se ole välttämättä muille hyväksi. Vahva intuitio.
 • Avoin/valkoinen: Näkee muiden ihmisten pelot ja poimii intuitiivisesti muiden ihmisten energiaa ja tietoa energiakentästä.

 

Kuuntele myös Avara mieli podcast aiheesta.

Haluatko oppia lisää? Seuraava syvällinen Human Design koulutus alkaa 28.syyskuuta 2023 klo 17.00 - Tutustu!

Takaisin blogiin