Avara mieli Alias Kerro kaikki podcast – 1. kausi

Avara mieli Alias Kerro kaikki podcast – 1. kausi

Kaikki jaksot tästä
 

29.4.2020

Taiteen tekeminen - Vieraana kuvataiteilija Ville Räty

Tän kauden viimeisessä jaksossa mulla on vieraana kuvataiteilija Ville Räty. Juteltiin Villen kanssa taiteesta, sen tekemisestä ja siitä miten hän pitää yllä omaa luovuuttaan. Instagramista Villen löydät @v_raty sekä Villen työt tarkemmin nettisivuilta: http://villeraty.com/

 

22.4.2020

Tarina valokuvan takana - Vieraana ammattivalokuvaaja & kuvantekijä Ira Aaltonen

Tän viikon vieraana mulla on valokuvaaja ja kuvantekijä Ira Aaltonen. Puhuttiin Iran kanssa taiteesta valokuvaajan silmin, työn flowsta, asiakaskokemuksesta ja epätäydellisyyden kauneudesta. Iran löydät instagramista @ira.aaltonen ja netistä www.iraaaltonen.com

 

15.4.2020

Lupa surra - Vieraana Miia Moisio

Tässä jaksossa puhutaan surusta ja muistakin aliarvostetuista tunteista viikon vieraan Miia Moision kanssa joka muun muassa tekee terapiatyötä ja kirjoittaa. Hän on myös kirjoittanut kirjat: Toivon kirja - masennuksesta (2018) sekä Lupa surra (2019). Miia kertoo myös antavansa asiakkailleen työkaluja kotiin mm. kehomeditaaion muodossa (joita häneltä voi myös erikseen hankkia) ja häneltä on ilmestynyt Mindfulness luento ja harjoituspaketti. Hän myös kirjoittaa www.hidastaelamaa.fi ja Rakkauden roihu -sivustolta sekä kootusti tekstit löydät Miian omalta facebook-sivustolta.

 

8.4.2020

Keskustelu tarpeesta työelämän muutokseen ja traumoista selviytymisestä | Vieraana Olivia Karma Samten Toivanen

Keskustelu tarpeesta työelämän muutokseen ja traumoista selviytymisestä. Vieraana Olivia Karma Samten Toivanen. Hän on esikoisteostaan kirjoittava kokemusasiantuntija. Oliviaa voit seurata esim. instagramissa: @autenttinenluonto

 

1.4.2020

Vanhuus ja saattohoito | Vieraana hoitoalan ammattilainen

Vanhuus, kuoleminen ja kuolema ovat asioista joista ei paljon puhuta. Usein vanhan ihminen voi päästä hoivakotiin loppuelämäkseen, mutta heidät saatetaan sinne unohtaa. Millaisista asioista hoivakodissa iloitaan? Mitä hoitaja työstään saa? Millaista on saattohoito ja miten hoitajan oma terveys työtä kestää?

 

25.3.2020

Perhoset, kaikki mitä et tiennyt perhosista! | Vieraana tutkija Kristjan Niitepõld

Millainen on perhosen elämänkaari, toukasta perhoseksi? Onko perhosen siipi kuin sormenjälki? Miten perhosia voidaan tutkia? Paljon kysymyksiä mutta onneksi myös vastauksia. Maailmaa avartamassa sulle ja mulle on perhostutkija Kristjan Niitepõld.

 

18.3.2020

Luontoon! Miten aloittaa retkeily tai vaellus? | Janne-Juhani Piiparinen

Luontoon! Miten aloittaa retkeily tai vaellus? Mitä pitäisi ottaa huomioon ennen ensimmäistä vaellusretkeä? Aiheesta mun kanssa on juttelemassa tosi harrastaja Janne-Juhani Piiparinen.

Kommentoi ja jaa, jos aihe koskettaa sua tai jotain läheistäsi. IG: @avaramieli #avaramielipodcast

 

11.3.2020

Mitä on luovuus? | Juha T. Hakala - kasvatustieteilijä, filosofi, professori, dosentti ja kirjailija

Tämän päivän jaksossa puhuttiin Juha T. Hakalan kanssa luovuudesta, työelämästä ja miten meidän pitäisi parantaa vahvuuksiamme eikä keskittyä parantamaan heikkouksiamme?

Juha T. Hakala on kasvatustieteilijä ja filosofi, Jyväskylän yliopiston professori Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa sekä Oulun yliopiston dosentti. Hakala tunnetaan opettajankouluttajana ja opinnäytetöiden  ohjaamisen asiantuntijana. 

Hän on kirjoittanut useita kirjoja joista esimerkkeinä: Luova prosessi tieteessäTylsyyden ylistys ja Luova laiskuus.

Kommentoi ja jaa, jos aihe koskettaa sua tai jotain läheistäsi. IG: @avaramieli #avaramielipodcast

 

2.3.2020

Dinosaurukset ja eläinten kallot - Maija Karala

Tässä jaksossa hypätään biologi, kuvittaja ja dinosaurusasiantuntija Maija Karalan maailmaan. Pääsin kyselemään dinosauruksista ja eläinten kalloista sekä oppimaan ja hämmästelemään. Juteltiin ohimennen myös ilmastonmuutoksesta sekä muista asioista joista olisin voinut jäädä juttelemaan tai no oppimaan vaikka loppu viikoksi.

Maijan blogi: https://planeetanihmeet.wordpress.com/author/planeetanihmeet/

Takaisin blogiin