Avara mieli podcast 4.kauden jaksot

Avara mieli podcast 4.kauden jaksot

Jaksoon: 25.11.2021

45. Luonnollista vai ei?

Tässä neljännen kauden viimeisessä jaksossa, haluan häretellä ajatuksia siitä mikä on luonnollista ja tarvitseeko sitä todella määritellä? Mikä on hörhöä tai tavallista? En myöskään käsitä ajatusta jonka kohtaan välillä, että jos on vaikka insinööri ja "henkinen" tai astrologi ja tiedemyönteinen, että nämä asiat sulkisivat toisiaan jotenkin pois. Sitä en vain ymmärrä.. kaikki tuo on luonnolllista, ei sen kummempaa. Alussa kerron myös ensimmäisestä suomenkielisestä Human Design koulutuksesta.

 

Jaksoon: 18.11.2021

44. Avointen keskusten sabotööri kelat | Human Design kehokartan energiakeskukset

Tän viikon jaksossa puhun Human Design kehokartan avointen (valkoisten) keskusten epä-minästä - siitä haitallisesta sisäisestä minä puheesta ja miten huomata ja lähestyä niitä teemoja? Human Design jokainen 9:stä energiakeskuksesta kantaa mukanaan omaa teemaa, viisautta, haastetta ja omaa sävyä. Ymmärtäessämme keskusten energiaa syvemmin osaamme luoda ja päivittää tarvittaessa myös omia rajojamme. Saamme kiinni siitä mihin kannattaa tarttua ja miksi? Vaikka jaksossa keskitytään niihin varjoihin haluan korostaa että mikään asia ei tuo mukanaan vain haasteita. Kun avoin keskus on tasapainossa, sillä on todella paljon annettavaa ja sen viisaus on arvokasta <3

Jaksoja joista voit olla kiinnostunut ennen tämän jakson kuuntelua: 18. Human Designin 5 energiatyyppiä | Human Design suomeksi 26. Energiat meidän kehossa ja mielessä | Human Design kehokartan keskukset.

 

Jaksoon: 11.11.2021

43. Oivallus krapula osana henkistä kasvua

Mikä ihmeen oivallus krapula? Tän viikon jaksossa halusin tuoda esiin jotain mistä olisin halunnut itse tietää jo matkani alussa mutta jonka löytämiseen ihan itse vei tosi kauan aikaa. Tiedätkö sen tunteen kun oivallat tai opit jotain uutta josta koet ehkä jopa euforiaa, tuntuu kuin olo olisi kevyempi tai on helpompi hengittää, sitten menee tunteja, päivä tai useampi ja huomaat olevasi aivan loppu fyysisesti, kuin krapulassa. Jep, se on se "oivallus krapula". Jaksossa puhun asiasta jälleen omasta kokemuksesta ja olisi ihana kuulla ootko sä kokenut tätä, samalla tai eri tavalla? ja milloin viimeksi?

 

Jaksoon: 4.11.2021

42. Human Design - Intuition ja egon yhteistyö | Vieraana Bea Myllykangas

Tällä viikolla vieraana Avara mieli podcastissä on (Splenic) intuitio Projektori 1/4 Bea Myllykangas. Puhuttiin Bean kanssa Human Designista, intuitio auktoriteetistä (tapa tehdä päätöksiä), aktiivisesta (värillisestä) ego/sydän keskuksesta sekä kehokartan avoimmuudesta eli siitä kun Designissa on paljon avoimia (valkoisia) keskuksia.

Bean löydät instagramista @hdprojector.fi

 

Jaksoon: 28.10.2021

41. Human Design vanhemmuuden tukena | Lapsen uni ja lepo

Tänään haluan puhua niistä hyödyistä mitä Human Design on tuonut näin vanhempana, kun olen perehtynyt oman lapseni kehokarttaan ja jo han energiatyyppiin. Tässä jaksossa käyn läpi kaikkien Human Design energiatyyppien lepoa ja uni rutiinit tai niiden "puutteen", lapsen näkökulmasta. Miten siis ymmärtää ja tukea lapsen lepoa, iltoja ja unta Human Designin silmin? .

 

Jaksoon: 21.10.2021

40. Työkaluja itsensä löytämiseen | Vieraana Mikaela Soldan

Tänään mulla on pitkästä aikaa Avara mieli podcastissä vieras <3 Mikaela Soldan on mm. joogaopettaja, valmentaja ja Human Design tuntia (ja niin paljon muuta <3). Human Design esittelyllä Mikaela on Self Projected Projector 4/6 (Quad Right). Tässä jaksossa puhuttiin Mikaelan omasta matkasta ja tarinasta, Human Designista mm. hänen auktoriteettinsa silmin, Gene Keys:stä sekä energiasta. Miten ihminen löytää tasapainoisen itsensä ja voi kasvaa? Millaista on tehdä päätöksiä oman äänensä kautta? Onko se luontevaa ja jos ei niin miten sitä voi lähestyä? Mitä on Gene keys? Miten energia toimii? Miten sen energian voi löytää itsestään?

Mikaelan löydät: https://www.mikaelasol.com/ Instagramista: @mikaelasol @mysteerikoulu

 

Jaksoon: 14.10.2021

39. Tavoite tunne sekä epä minä -teema | Human Design suomeksi

Tässä jaksossa haluan puhua jokaisen energiatyypin tavoite tunteesta (signature) sekä epä minä teemasta (not self -theme), eli tunteesta jota paljon ja/tai jatkuvasta tuntiessaan on hyvä pysähtyä miettimään mikä tai mitkä asiat elämässä tarvitsivat muutosta tai olisiko hyvä aika pyytää joltain apua omaan arkeen. Human Design energiatyyppien tavoite tunne ja epä minä teema on todella konkreettisia sekä hyviä "avaimia" tunnistaa ja tiedostaa omaa arkea ja elämää. Huomata tekeekö itse omat valintansa vai joku muu tai jonkun paineen alla tms.

 

Jaksoon: 7.10.2021

38. Miltä rajoista pitäminen todella näyttää?

Tän viikon jaksossa puhun rajoista ja siitä miltä rajoista pitäminen todella näyttää? Rajoista puhutaan paljon (ainakin mun kuplassa) ja puhun niistä myös paljon asiakkaiden kanssa mm. Human Design sessioissa. Human Designissa rajat ja niiden ymmärtäminen tulee musta helpommin pureskellussa muodossa kuin se yleinen "opettela sanomaan ei" vaikka onhan se tärkeä taito. Mutta jos silti ei oikein tiedä miten tai mille sanoa ei? Niin se voi tuoda mukanaan erinäistä avuttomuuden tunnetta, kun ei oiken tiedä mihin tarttua ja miten. Etenkin jos ei tiedä yhtään mitä itse haluaa, niin miten voisi tietää mitä ei halua tms.? Yksi kulma myös jonka jaksossa nostan esiin on esimerkin voima, etenkin näin yrittäjänä joka puhuu rajoista :)

 

Jaksoon: 30.9.2021

37. Päätätkö itse omasta elämästäsi?

Oisko sulla hetki aikaa puhua siitä mihin käytät aikasi? Tai ootko tietoinen siitä tai päätätkö sä itse mihin aikasi käytät vai joku muu? Tässä jaksossa haluan herätellä sua miettimään mihin aikasi käytät, ei pelottavalla, tuomitsevalla tai suorittavalla tavalla vaan ihan vaan oletko sä sun oman onnesi seppä vai ootko antanut oman voimasi pois, jonkun toisen käsiin? Idea on myös tarjota sulle pari tapaa lähestyä ja löytää asioita jotka on SULLE merkityksellisiä ja auttaa näkemään mikä on sun ja mikä jonkun toisen ideaa.

 

Jaksoon: 23.9.2021

36. Mitä on melankolia ja miltä se tuntuu?

Melankolia voi olla termin tuttu, mutta mikä sen funktio eli tehtävä oikein on? Mitä melankolia on? Miltä melankolia tuntuu? Miten melankolia eroaa esim. masennus- tai uupumus oireista? Miten siihen tulisi suhtautua käytännössä? Melankolia voi olla hyvinkin epämiellyttävä ja pelottava tunne ennen kuin sitä ymmärtää ja sen hyväksyy. Melankolia on yksi itselle jatkuvasti toistuva teema tai sykli, joka kuuluu elämään. Sillä on tehtävänsä ja sen kautta voi nousta jotain ainutlaatuista - löytyä jokin luova ratkaisu, mihin ikinä sitä tarvitaankaan. Kyse on paljolti antautumisesta ja sallimisesta, jollekin mitä itse ei täysin voi käsittää tai järkeillä.

 

Jaksoon: 16.9.2021

35. Miten Projektori tunnistaa itselleen sopivat ihmiset? | Human Design suomeksi

Miten Projektori tunnistaa itselleen sopivat ihmiset? Tänään aiheena on siis Projektorin energiat - tällä kertaa keskitytään Projektorin auraan, siihen miten se on kiinnostunut siitä mitä se näkee ja miten Projektori oppii itsestään muiden kautta. Projektorilla on myös avoin (valkoinen) Sacraalikeskus, joka tarkoittaa sitä, että Projektorilla ei ole johdonmukaista pääsyä energiaan joka reagoi ja motivoi ihmistä sopivaan suuntaan. Human Design kartassa on kuitenkin juuri Projektoreille tärkeä teema, nimittäin motivaatio joka ohjaa Projektorin aistimaan onko hänen elämässään ja missä, hänelle sopivia ihmisiä sekä niitä jotka työntävät häntä epä-motivaation suuntaan, suistaen hänet pois raiteiltaan, ihan tahatomattaankin. Kun Projektori ymmärtää ja tiedostaa nämä energiat ympärillään, häntä ei enää viedä mihin suuntaan vaan, vaan hän voi käyttää energiaansa tuhlaamatta sitä "vääriin" ihmisiin ja asioihin.

 

Jaksoon: 9.9.2021

34. Monta eri tapaa haaveilla

Haaveiletko sä? Mä haaveilen ja oon kuullut ettei kaikki niin tee. Kaikki ei myöskään haaveile samalla tavalla, ollaanhan me erilaisia, joten daah, tietysti :) Itse haaveilen paljonkin ja usein toteutan haaveeni kun sopiva aika tulee. Miten sä haaveilet? Mistä sä haaveilet? Vai onko se sulle vieraampaa tai et koe sille ehkä tarvetta?

 

Jaksoon: 2.9.2021

33. Miten huomata Sacraalin reaktio? | Generaattori ja Manifesting Generaattori | Human Design suomeksi

Miten huomata Sacraalin reaktio? | Generaattori ja Manifesting Generaattori

Jaksossa kerron omasta prosessistani aktiivisen (värillisen) Sacraalin kanssa. Olen Human Design energiatyypiltöni Manifesting Generaattori ja sen lisäksi Generaattoreilla on aktiivinen Sacraali. Muilla energiatyypeillä (Projektori, Manifestori ja Reflektori) ei tätä reaktiota ole tai sen tuomaa energiaa itsellään johdonmukaisesti käytössä.

 

Kaikki Avara mieli jaksot.

Takaisin blogiin